De buurtbewoners van de wijk Molekens voelen zich opnieuw geslachtofferd.Nu hangt de komst van windturbines over hun hoofd.Het verzet tegen de geplande turbines groeit.

Opnieuw molens op de Molekens?

Zullen er binnenkort opnieuw windmolens draaien op de Molekens? Als het van Nimby Projects bvba (Luminus) afhangt wel. Maar het zullen geen ouderwetse graanwindmolens zijn maar wel drie grote windturbines van elk 150 m hoog en 3000 kW.

De eigenaars van percelen gelegen in een straal van 100 m rond de inrichting gelegen Acacialaan  – Hoevereveld werden met een brief vanuit het stadsbestuur op de hoogte gebracht van een openbaar onderzoek dat loopt van 26 januari 2012 tot en met 24 februari 2012 in verband met deze plannen.

De vlakbij wonende bewoners van de Kastanjelaan, Hoevereveld, Acacialaan … werden door het stadsbestuur niet op de hoogte gebracht.  De zoveelste solo slim van het stadsbestuur Sp.a-CD&V.

De Molekens heeft al heel wat te verduren: de lawaai-, licht- en luchtverontreiniging van de E313, de alsmaar oprukkende industrie vlakbij, de hoogspanningsleiding, 6 Fluxys-gasleidingen (een 7e is op komst), …

Moeten de Molekens dit er echt nog bij slikken?

Buurtbewoners comité Molekens.